Misti gradnja
Bavimo se izvođenjem građevinskih radova.

Misti Gradnja d.o.o. obavlja široku paletu građevinskih radova po cijeloj Hrvatskoj. Foto galerije naših radova možete pogledati odabirom žaljenog područja (fasade, žbuke, glazure, građenje, završni radovi, najam skele).

Priprema i nanošenje žbuke
Žbuka za vanjske plohe i unutarnje zidove

Žbuka se koristi za izradu vanjske plohe fasade te unutarnje zidove. Žbuka, naime, nije samo ukras, tu je prije svega zato da štiti zidove pod sobom.

Od kvalitete žbuke je ovisna tehnička uporabljivost cijele građevine. Dobra žbuka mora osigurati da iz prostora na otvoreno izlazi vodena para, istodobno pa mora izvana odbijati kišu. Žbuka spriječava da se zidovi napoje vlagom i tako osigura toplinsku izolaciju zidova, po drugi strani pa spriječi štetu od mraza. Osim toga mora biti žbuka dovoljno elastična da izravna napetost koja nastane zbog ekstremnih temperaturnih promjena, ne da bi pri tome popucala ili se oljuštila U unutrašnjim prostorima žbuka u prvom redu služi tome da tvori ravnu i glatku podlogu za premaze s bojom, tapete i druge obloge. Istovremeno mora unutrašnja žbuka regulirati vlagu, to znači, da mora u određenom opsegu primati vlagu u obliku vodene pare i nakon toga je opet emitirati.

Postoje dvije glavne skupine:
- mineralna žbuka,
- plastična žbuka.

S obzirom na karakteristike dijelimo mineralnu žbuku u pet skupina:
* Malta od vapnenca, koja dobro regulira vlagu, je primjerena prije svega kao unutrašnja žbuka.
* Veća tvrdoća, uz istovremenu dobru rastegljivost, odlikuje vapnensko-cementnu maltu, koju upotrebljavamo kao vanjsku žbuku.
* Manje elastična ali jako tvrda cementna malta pa naprotiv prenese i jaka opterećenja s vlagom u podrumskim dijelovima kuće.
* Gipsenu maltu koja jako dobro diše, upotrebljavamo isključivo kao unutrašnju žbuku s izuzetkom vlažnih prostora.
* Anhriditna malta ima slična svojstva kao gipsena malta ali se uglavnom upoetrebljava za estrihe.